مدیتیشن

بهترین راهکارهای مدیتیشن صوتی و مزایای موسیقی درمانی

مدیتیشن صوتی و موسیقی درمانی مزایای شگفت انگیز بسیاری برای مدیریت استرس و سلامت بدن دارد. مدیتیشن صوتی می تواند به شما کمک کند بدن خود را آرام کنید و استرس را از خود دور کنید. موسیقی می تواند الهام بخش و سرگرم کننده باشد، همچنین دارای تأثیرات روانشناختی قدرتمندی است که می تواند سلامت شما را بهبود بخشد. پس با آکادمی فیتنس همراه باشید و اطلاعات بی نظیری درباره موسیقی درمانی بخوانید.

همانطور که در مقالات قبل درباره فواید مدیتیشن صحبت کردیم، مدیتیشن یکی از محبوب ترین استراتژی های مدیریت استرس است که آرامش ذهن و بدن را به همراه دارد و می تواند با گذشت زمان باعث ایجاد مقاومت در برابر استرس شود. ترکیب موسیقی با مدیتیشن می تواند تأثیرات مثبت هر دو را عمیق تر کند.

افرادی که مبتدی هستند یا به دنبال کمال گرایی هستند ، موسیقی درمانی و مدیتیشن صوتی می تواند نسبت به سایر روش ها تاثیرگذاری سریعتری را ایجاد کند. این یک روش کاهش استرس است که هر کسی در هر سطح از مدیتیشن می تواند استفاده کند. با انجام تمرینات منظم ، مدیتیشن صوتی به شما امکان تغییرات بزرگتری را خواهد داد.

چقدر زمان برای مدیتیشن صوتی مورد نیاز است؟


۲۰ دقیقه حداقل زمان مناسب برای مدیتیشن صوتی است ، شما می توانید نتیجه آن که کاهش استرس و بازیابی انرژی است را ببینید.

مدیتیشن صوتی

مدیتیشن صوتی به چه شکل انجام می شود؟


موزیکی را انتخاب کنید که به شما آرامش می دهد. این یعنی موسیقی را انتخاب کند که از شنیدن آن لذت می برید. بهتر است از موسیقی های ملایم با ریتم کند استفاده کنید.

در مکان آرام قرار بگیرید و آرامش داشته باشید. بسیاری از مردم فکر می کنند که باید در موقعیت مشخصی مراقبه کنند ، اما در واقع ، هر موقعیتی که احساس راحتی کنید ، همان موقعیتی است که باید مراقبه را انجام دهید. می توانید موقعیت های مختلف را آزمایش کنید و تصمیم بگیرید که چه موقعیتی برای شما مناسب است. هنگامی که موقعیت مناسب خود را پیدا کردید ، چشمان خود را ببندید ، عضلات خود را شل کنید و از طریق دیافراگم نفس بکشید. بگذارید شانه ها ، شکم و حتی ماهیچه های صورت شل شوند. از طریق بینی نفس عمیق بکشید ، شکم خود را به آرامی به جای قفسه سینه باز کنید ، سپس از طریق دهان بازدم دهید.

روی موسیقی متمرکز باشید. اگر می بینید که به چیزهای دیگری فکر می کنید ، توجه خود را به آرامی به لحظه فعلی ، صدای موسیقی و احساساتی که در موسیقی ایجاد می شود ، هدایت کنید. سعی کنید موسیقی را واقعا احساس کنید.

این تمرین را برای چند دقیقه ادامه دهید ، تا زمانی که وقت شما تمام شود. وقتی افکار به ذهن شما خطور می کند ، به آرامی آنها را رها کنید و توجه خود را به صدای موسیقی ، لحظه کنونی و هر چیزی که احساس می کنید هدایت کنید. هدف از این تمرین ساکت کردن صدای درونی شما و فقط “بودن در زمان حال” است. بنابراین فقط با موسیقی “همراه” باشید و کاملاً غرق شوید. می بینید که خیلی زود احساس آرامش می کنید.

نکات مهم در انتخاب آهنگ مدیتیشن


ممکن است بخواهید با چند آهنگ کار خود را شروع کنید و با تمرین طولانی تری این کار را ادامه دهید.
اگر متوجه شدید موسیقی فکرها ، خاطرات و گفتگوی درونی زیادی به همراه دارد ، به سراغ نوع دیگری از موسیقی بروید. موسیقی دستگاهی می تواند به اشکال مختلفی از جمله کلاسیک ، جاز و موارد دیگر وجود داشته باشد و کمتر از سایر انواع موسیقی باعث حواس پرتی می شود.
می توانید زمان تمرین خود را با تعداد آهنگ هایی که انتخاب می کنید تنظیم کنید.
اگر دیدید که ‘بیش از حد فکر می کنید’ ، خود را به خاطر آن سرزنش نکنید. این موضوع برای کسانی که به تازگی شروع به مدیتیشن می کنند طبیعی است. خود را مجددا به موقعیت قبلی برگردانید.

موسیقی درمانی
موسیقی درمانی

چرا و چگونه موسیقی به آرامش کمک می کند؟

موسیقی درمانی برای کاهش استرس

در این بخش به برخی از مهمترین راههایی که موسیقی می تواند به شما در مدیریت استرس کمک کند اشاره می کنیم.

مدیتیشن صوتی و پاکسازی ذهن


موسیقی می تواند باعث آرامش شما شود و به شما این امکان را می دهد تا به راحتی مقداری از تنش یک روز (یا هفته ) را تحمل می کنید. هنگامی که ماهیچه ها را در حالت ریلکس قرار می دهید ، ذهن شما نیز رها می شود. این همان مدیتیشن پاکسازی ذهن است که می تواند به شما کمک کند تا تنش و استرس زیادی را که ممکن است متوجه نشده باشید حمل می کنید، از بین ببرید.

موسیقی یک روش ساده و سرگرم کننده است برای اینکه تمام تنش ها از بین بروند.

مدیتیشن صوتی و آرامش مغز

موسیقی می تواند به مغز شما کمک کند تا به حالت مراقبه ای دست یابد ، که مزایای خارق العاده تسکین استرس را با خود به همراه دارد. برای کسانی که درباره مدیتیشن نمی دانند ، گوش دادن به موسیقی می تواند یک گزینه بهتر باشد. لذت بردن از موسیقی برای کودکان نیز آسان است ، بنابراین گرچه ممکن است آموزش مدیتیشن به بچه های شما چالش برانگیز باشد ، اما موسیقی مناسب می تواند راهی برای مدیتیشن کودکان باشد.

مدیتیشن صوتی و افزایش تمرکز


موسیقی می توانند ذهن شما را از استرس شما دور کنند و به شما کمک کنند تا احساس خوش بینی و مثبت تری داشته باشید. این به شما کمک می کند تا استرس را رها کنید و حتی می تواند به شما کمک کند تا در آینده نسبت به ناامیدی های کوچک زندگی تحت فشار قرار نگیرید.
نوع دیدن دنیا و نوع گفتگوی شخصی که به طور عادی استفاده می کنید نیز می تواند تأثیر عمیقی بر میزان استرس شما داشته باشد ، به همین دلیل است که تأییدهای مثبت که باعث ایجاد گفتگوی مثبت تر می شوند بسیار مفید هستند. موسیقی دارای کلام های تأیید کننده می تواند تاثیر زیادتری به همراه داشته باشد و به شما کمک می کند تا انرژی مثبت بیشتری جذب کنید؛ در نتیجه استرس را از شما دور می کند.

اینها برخی از دلایلی است که موسیقی را به یکی از آسانترین و مؤثرثرترین ابزارهای آرامش بخشی تبدیل می کند.

تاثیر موسیقی بر جسم و روان انسان

(موسیقی درمانی)

گوش دادن به موسیقی علاوه بر اینکه می تواند سرگرم کننده باشد؛ تحقیقات نشان داده است که موسیقی می تواند باعث سلامت جسم و روان انسان شود.

موسیقی می تواند منبع لذت و رضایت باشد، اما فواید روانشناختی بسیاری نیز دارد.

موسیقی ذهن را آرام می کند ، به بدن انرژی دهد و حتی به افراد کمک می کند تا درد را بهترتحمل کنند.

این تصور که موسیقی می تواند افکار ، احساسات و رفتارهای شما را تحت تأثیر قرار دهد اصلا عجیب نیست. اگر تا به حال احساس کرده اید که هنگام گوش دادن به آهنگ راک، دوس دارید پایکوبی کنید، یا یک اجرای آرام شما را به گریه انداخته است، به راحتی می توانید قدرت موسیقی را در تأثیرگذاری بر روحیه ها و حتی الهام بخشیدن به عملکرد درک کنید.

موسیقی درمانی چیست؟

تاثیر موسیقی بر جسم و روان انسان می تواند قدرتمند و گسترده باشد. موسیقی درمانی مداخله ای است که گاهی اوقات برای بهبود سلامت عاطفی ، کمک به بیماران در کنار آمدن با استرس و تقویت بهزیستی روانشناختی مورد استفاده قرار می گیرد. حتی برخی تحقیقات نشان می دهد که سلیقه شما در موسیقی می تواند بینشی از جنبه های مختلف شخصیتی شما را فراهم کند.

موسیقی درمانی از جنبه های موسیقی برای بهبود سلامتی جسمی و عاطفی استفاده می کند. موسیقی درمانی شامل موارد زیر باشد:

گوش دادن به موسیقی
آواز همراه با موسیقی
حرکت به ضرب موسیقی
مراقبه یا مدیتیشن
ساز زدن


اعتقاد بر این است که موسیقی درمانی به یونان باستان برمی گردد ، زمانی که موسیقی برای تلاش برای درمان اختلالات روانی استفاده می شد. در طول تاریخ ، موسیقی برای تقویت روحیه در نیروهای نظامی ، کمک به مردم در کار سریعتر و پربارتر و حتی دفع روحیه های شیطانی با شعار دادن مورد استفاده قرار گرفته است.

اخیراً ، تحقیقات موسیقی را به تعدادی از مزایای سلامتی مرتبط کرده است ، از تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن و کاهش سطح استرس گرفته تا بهبود سلامت نوزادان نارس.

موسیقی درمانی در روانشناسی

موسیقی درمانی در روانشناسی

تحقیقات نشان می دهد که موسیقی پس زمینه در حالی که شنونده روی فعالیت دیگری متمرکز است، می تواند عملکرد را در بزرگسالان بهبود بخشد. یک مطالعه نشان داده که پخش موسیقی با نشاط، منجر به بهبود سرعت پردازش مغز می شود. البته باید بگویم که هر نوعی از موسیقی منجر به افزایش تمرکز و حافظه می شود.

بنابراین دفعه دیگر که مشغول انجام یک کار هستید ، اگر به دنبال افزایش عملکرد ذهنی خود هستید ، موسیقی را روشن کنید.

موسیقی درمانی افسردگی

گفته می شود که موسیقی می تواند به کاهش یا کنترل استرس کمک کند. موسیقی درمانی برای شما تسکین ذهن و ایجاد آرامش را به همراه دارد. تحقیقات نشان داده است که گوش دادن به موسیقی می تواند یک روش موثر برای کنار آمدن با استرس باشد. از بین رفتن استرس به مرور اثرات افسردگی ناشی از استرس را از بین می برد.

نتایج حاکی از آن است که گوش دادن به موسیقی بر روی استرس انسان ، به ویژه سیستم عصبی خودمختار تأثیر دارد. کسانی که به موسیقی گوش داده بودند ، به دنبال یک عامل استرس زا ، سریعتر بهبود می یابند.

محققان همچنین دریافته اند که موسیقی درمانی می تواند یک درمان ایمن و موثر برای انواع اختلالات از جمله افسردگی باشد. یک مطالعه نشان داد که موسیقی درمانی یک روش ایمن و کم خطر برای کاهش افسردگی و اضطراب در بیمارانی است که از بیماری های عصبی مانند زوال عقل ، سکته مغزی و بیماری پارکینسون رنج می برند.

در حالی که موسیقی مطمئناً می تواند در خلق و خو تأثیر بگذارد، نوع موسیقی نیز مهم است. موسیقی کلاسیک و مدیتیشن بیشترین مزایای تقویت روحیه را به همراه دارد ، در حالی که موسیقی های متال و تکنو بی اثر و حتی گاهی مضر هستند.

تاثیر موسیقی بر اشتها

یکی از شگفت آورترین مزایای روانشناختی موسیقی این است که موسیقی برای کاهش وزن بسیار موثر است. اگر می خواهید وزن خود را کاهش دهید ، گوش دادن به موسیقی آرام و کم نور شدن چراغ ها ممکن است به شما در رسیدن به اهداف کمک کند.

طبق یک مطالعه ، افرادی که در رستوران های کم نور که موسیقی ملایم پخش می شد غذا می خوردند ۱۸٪ کمتر از کسانی که در رستوران های دیگر هستند ، غذا می خورند .

محققان پیشنهاد می کنند که موسیقی و نورپردازی به ایجاد فضای آرام تری کمک می کند. از آنجا که شرکت کنندگان از آرامش و راحتی بیشتری برخوردار بودند ، ممکن است غذای خود را با سرعت کمتری مصرف کنند. در نتیجه زودتر احساس سیری می کنند.

ممکن است سعی کنید این کار را با نواختن موسیقی ملایم در خانه هنگام شام خوردن عملی کنید. با ایجاد یک محیط آرامش بخش ، ممکن است آرام آرام غذا بخورید و بنابراین زودتر احساس سیری کنید؛ که این تاثیر زیادی بر لاغری و کاهش وزن دارد.


تاثیر موسیقی بر مغز

از نظر علمی اثبات شده است که موسیقی تأثیر قدرتمندی بر مغز دارد. تحقیقات اخیر نشان می دهد که موسیقی می تواند در بسیاری از جنبه های مغز از جمله کاهش درد ، کاهش استرس ، حافظه و آسیب های مغزی کمک کند.

النا مانس در کتاب “قدرت موسیقی” می گوید: “دانشمندان دریافته اند که موسیقی قسمتهای بیشتری از مغز را بیش از سایرقسمت های بدن در انسان تحریک می کند.” بیایید برخی از راه های موسیقی را در بهبود و تحریک مغز انسان بررسی کنیم.

موسیقی درمانی برای کودکان


بسته به نوع موسیقی که گوش می دهید ، موسیقی آرامش بخش می تواند با کاهش سطح کورتیزول ، هورمونی که در پاسخ به استرس آزاد می شود ، استرس را کاهش دهد.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ در انجمن روانشناسی آمریکاانجام شد که ارتباط بین موسیقی و کاهش استرس در بیماران اورژانس کودکان را نشان داد. دراین آزمایش که با ۴۲ کودک ۳ تا ۱۱ ساله انجام گرفت، محققان دانشگاه آلبرتا دریافتند که بیمارانی که هنگام قرار دادن دستگاه تزریق IV به موسیقی آرام بخش گوش می دهند ، درد کمتری را در مقایسه با بیمارانی که موسیقی گوش نمی دهند، احساس می کنند.

موسیقی درمانی برای خواب


موسیقی درمانی برای خواب

موسیقی به خواب بهتر کمک می کند.

بی خوابی یک مشکل جدی است که افراد در تمام گروه های سنی را درگیر می کند. در حالی که روشهای زیادی برای درمان این مشکل وجود دارد ، تحقیقات نشان داده است که گوش دادن به موسیقی کلاسیک آرامش بخش می تواند یک درمان ایمن ، موثر و مقرون به صرفه باشد.

در مطالعه ای که روی دانشجویان انجام شد ، شرکت کنندگان به مدت سه هفته هنگام خواب به موسیقی کلاسیک و کتاب صوتی گوش دادند. محققان کیفیت خواب را قبل و بعد از مداخله ارزیابی کردند.

این مطالعه نشان داد که کیفیت خواب شرکت کننده هایی که به موسیقی گوش داده اند به طور قابل توجهی بهتر از افرادی است این کار را نکرده اند.

تاثیر موسیقی بر بدنسازی

یکی دیگر از مزایای مهم روانشناختی موسیقی در توانایی آن در تقویت عملکردبدن در بدنسازی است.

برای مثال دونده ها قادر به دویدن سریعتر هنگام گوش دادن به موسیقی هستند. آنها همچنین احساس انگیزه بیشتری می کنند که به آن پایبند بمانند و استقامت بیشتری نشان دهند. سرعت ایده آل برای موسیقی تمرین چیزی در حدود ۱۲۵ تا ۱۴۰ ضربه در دقیقه است.

در حالی که تحقیقات نشان داده است که همگام سازی حرکات بدن با موسیقی می تواند منجر به عملکرد بهتر و افزایش استقامت شود ، اما در مواردی که ورزش با شدت کم یا متوسط ​​است، مانند بدنسازی؛ این اثر بیشتر برجسته است.

پس چرا موسیقی باعث افزایش عملکرد در تمرین می شود؟

گوش دادن به موسیقی هنگام تمرین، سختی ورزش را کاهش می دهد. شما بیشتر کار می کنید ، اما به نظر نمی رسد که تلاش بیشتری می کنید. از آنجا که توجه شما به وسیله موسیقی منحرف می شود ، کمتر متوجه افزایش تنفس ، تعریق و درد عضلانی می شوید.


موسیقی می تواند الهام بخش و سرگرم کننده باشد ،همچنین دارای تأثیرات روانشناختی قدرتمندی است که می تواند سلامت شما را بهبود بخشد. به جای اینکه به موسیقی به عنوان یک سرگرمی ناب فکر کنید ، به مزایای موسیقی در زندگی روزمره خود فکر کنید. ممکن است در نتیجه احساس انگیزه ، شادی و آرامش بیشتری داشته باشید.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا