مدیتیشن

مدیتیشن کنترل خشم|روشی حیرت انگیز برای کنترل خشم

در دوران کودکی به ما یاد دادند که خشمگین نشویم اما به ما آموزش ندادند که چگونه خشممان را کنترل کنیم و یا آن را کاهش دهیم. شاید تعجب کنید که چگونه می توان از تکنیک های مدیتیشن برای کنترل خشم استفاده کرد. خوب، شما به جای درست آمده اید در این مقاله می توانید ببینید که چگونه می توانید از مدیتیشن برای کنترل خشم استفاده کنید. اما قبل اینکه در مورد چگونگی کنترل خشم صحبت کنیم، باید بدانیم خشم چیست و چه اثراتی دارد؟

خشم چیست؟

خشم یک احساس طبیعی، سالم و انسانی است که شدت آن از تحریک خفیف تا خشم شدید و عصبانیت متفاوت است. حالت خفیف خشم معمولاً مضر نیست، زیرا همه ما تقریباً هر هفته آن را پشت سر می گذاریم. وقتی خشم از دست ما خارج شود و به حالت عصبانیت دربیاید، به یک مشکل تبدیل می شود. این می تواند باعث آسیب جسمی، روحی، عاطفی و اجتماعی شود. خشم همچنین می تواند به عنوان پاسخ طبیعی به تهدیدهای درک شده تعریف شود.

چرا خشم برای سلامتی مضر است؟

خشم باعث افزایش ضربان قلب، فشار خون و سطح استرس ما می شود. میزان تنفس ما را نیز افزایش می دهد. وقتی خشم “تکرار شونده و کنترل نشده” باشد، به طور حتم نه تنها بر سلامتی، بلکه بر کیفیت کلی زندگی ما نیز تأثیر می گذارد.

برخی اثرات منفی خشم کنترل نشده :

  • خشم می تواند باعث بیماری های مزمن مانند حملات قلبی ، فشار خون بالا و سکته مغزی شود.
  • خشم می تواند باعث سردردهای منظم و میگرن شود.
  • خشم می تواند باعث بیماری های پوستی مانند آکنه شود.
  • خشم همچنین باعث افزایش اضطراب در افراد می شود.
  • خشم می تواند باعث کمبود خواب و بی خوابی شود.
  • همچنین خشم باعث افسردگی می شود.
اثرات منفی خشم کنترل نشده
مضرات خشم بر سلامت افراد

مدیتیشن چیست؟

مدیتیشن عملی است که در آن از روش هایی مانند ذهن آگاهی یا تمرکز ذهن بر روی یک موضوع ، فکر یا فعالیت خاص، برای آموزش توجه، آگاهی و دستیابی به یک وضعیت ذهنی روشن ، آرام و پایدار استفاده می کنند. مدیتیشن معمولاً برای استراحت و کاهش استرس و اضطراب مورد استفاده قرار می گیرد.

مدیتیشن کاهش اضطراب

اگر با اضطراب و استرس زندگی می کنید، تمرین مدیتیشن ذهن آگاهی می تواند یک روش موثر برای کنترل احساس استرس و اضطراب باشد. حتی می تواند تنش و احساس منفی را در بدنتان کاهش دهد و به آرامش ذهن و بدن کمک کند.

ذهن آگاهی چگونه احساسات اضطرابی را آرام می کند

  1. ذهن آگاهی به شما کمک می کند تا یادبگیرید بدون تجزیه و تحلیل ، سرکوب یا تشویق آنها ، با احساسات مشکل کنار بیایید. وقتی به خود اجازه می دهید نگرانی ها ، خاطرات دردناک و سایر افکار و عواطف دشوار خود را درک کنید ، این کار اغلب به آن‌ها کمک می‌کند که از بین بروند.
  2. ذهن آگاهی به شما امکان می دهد با خیال راحت دلایل استرس و نگرانی خود را کشف کنید. با رو به رو شدن با آنچه در حال اتفاق افتادن است به جای صرف انرژی برای جنگیدن یا دور شدن از آن ، این فرصت را ایجاد می کنید تا از آنچه در شما نگرانی به وجود می آورد آگاهی پیدا کنید.

مدیتیشن ذهن برای کنترل خشم

آیا می توان از مدیتیشن چاکرا برای کنترل خشم استفاده کرد؟

یک مطالعه توسط روانشناسی امروز نشان می دهد که یک جلسه مدیتیشن می تواند به کنترل خشم کمک کند. این فقط در مورد افرادی که مدت طولانی مدیتیشن انجام می دهند، نیست بلکه برای مبتدیان نیز است.

محققان گروهی از افراد را که هرگز مدیتیشن نکرده بودند و یا مبتدی بودند را انتخاب کردند. سپس آنها را درموقعیت هایی قرار دادند که باعث عصبانی شدن آنها شود و تمام پاسخ های جسمی مربوط به خشم را اندازه گیری کردند. این موارد مانند فشار خون ، ضربان تنفس و ضربان قلب بود.  

خشم باعث افزایش پاسخ های جسمی افراد شد. یعنی ضربان قلب ، تنفس و فشار خون آنها افزایش یافت. سپس به آنها گفته شد قبل از اینکه در شرایطی که باعث خشم آنها می شود قرار بگیرند، فقط 20 دقیقه مدیتیشن کنند. 

پس از مدیتیشن، نتایج متفاوت بود. مردم واکنشهای جسمی آرام تری را به خشم نشان دادند. آنها تقریباً ضربان قلب ، تنفس و فشار خون طبیعی داشتند. این نتایج تنها پس از 20 دقیقه مدیتیشن بود. 

بنابراین مدیتیشن به ما کمک می کند تا نسبت به احساسات خود آگاهی بیشتری داشته باشیم و بتوانیم آنها را کنترل کنیم.

چگونه مدیتیشن می تواند خشم را قبل از اینکه از کنترل خارج شود یا مخرب شود، تغییر دهد؟

خشم را متحول می کند

با مدیتیشن و استفاده از هوشیاری در لحظه، به ما فرصتی داده می شود تا خشممان را در هر زمان و هر طور که بوجود می آید، به روشی ماهرانه و سنجیده کنترل کنیم.

وقتی هر احساسی شدت می گیرد، ابتدا ما تمایل داریم با آن درگیر شویم و سپس آن را از طریق صحبت یا عمل انجام دهیم. این برای افزایش احساس خشم نمی تواند صادق باشد. مدیتیشن به ما بیاموزد که چگونه یک ذهنیت عجولانه و واکنش پذیر را به یک ذهنیت پاسخگو و سازنده تبدیل کنیم.

درک واکنش عاطفی

با تمرین یاد می گیریم که نیازی نیست که خشم در عرض چند ثانیه فوران کند. در حقیقت، وقتی یاد گرفتیم که خشم را به عنوان یک انرژی زودگذر ببینیم، متوجه می شویم که می توانیم آن را کنترل کنیم. ما همچنین می توانیم خشم خود را با وضوح بیشتری ببینیم، درک کنیم که اگر به روش مناسب خشممان بروز دهیم می تواند در واقع یک احساس سالم باشد.

خشم سالم در برابر خشم ناسالم

اگر ما به راحتی خشمگین شویم و ناگهان فوران کنیم ، احتمالاً خشم ناسالم نشان می دهیم که با آگاهی کمی همراه است. در مقابل ، اگر خشم ما ناشی از یک عمل نادرست یا بی عدالتی باشد و ما با تأمل و آگاهی آموخته شده در مدیتیشن، می توانیم به درستی ارزیابی و پاسخ دهیم. به این ترتیب، ما فعالانه و سازنده عمل می کنیم. این یک عصبانیت سالم است که به طور مناسب مهار و بیان می شود.

وقتی خشمگین می شویم، بهتر است که آن احساس کنیم و از آن آگاه باشیم بدون اینکه بگذاریم ما را بسوزاند. این نوعی مهارت است که می توانیم از طریق مدیتیشن به دست آوریم، مهارتی که با نفس کشیدن از طریق تکنیکی به نام “توجه متمرکز” آغاز می شود.

نفس به عنوان فشار سنج

نفس، فشارسنج قابل اعتمادی است که در هر لحظه چه احساسی در بدن و ذهن داریم. اگر نفس ما یک زنگ خطر بود، هر وقت احساس خشم ، خستگی بیش از حد ، بی حوصلگی یا عصبانیت می کردیم ، به صدا در می آمد. تکنیک “توجه متمرکز”در نفس کشیدن، ذهن را بسیار آرام می کند.

ما تمرکز خود را بر روی تنفس قرار می‌دهیم. چشمان خود را می بندیم و نفس عمیق می کشیم. در صورت نیاز دو ، سه ، چهار ، حتی پنج بار را ادامه می دهیم تا خشم از بین برود.

نحوه انجام مدیتیشن برای کنترل خشم

می توانید این مراحل آسان را برای انجام مدیتیشن برای کنترل خشم امتحان کنید:

  1. موقعیت راحتی برای نشستن پیدا کنید.
  2. می توانید چشمان خود را ببندید یا نه.
  3. دستان خود را بر روی ران قرار دهید.
  4. با چند انگشت بر زیر ناف تمرکز کنید.
  5. آرام و آهسته نفس بکشید ، هر دم و بازدم را از یک تا ده بشمارید ، وقتی به ده رسیدید ، دوباره از یک بشمارید. 
  6. بگذارید افکار شما بیایند و بروند. روی هیچ فکر خاصی تمرکز نکنید.
  7.  اگر فکر خاصی شمارش شما را قطع کرد ، بر تنفس تمرکز کنید و دوباره شمارش را شروع کنید. 
  8. این کار را حدود بیست دقیقه انجام دهید.

مدیتیشن یک روش موثر برای کنترل خشم و سایر موقعیت های استرس زا است. مدیتیشن مکرر و مداوم توانایی ما را برای کنار آمدن با احساسات منفی مانند خشم افزایش می دهد. 

منبع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا