تناسب اندامسلامت

لاغری بدون درد با شناخت هورمون های افزایش وزن

اگر اضافه ‌وزن دارید حتماً تا حالا از خودتون پرسیدین چرا من هر چی می‌خورم چاق میشم ولی فلانی هرچی می‌خوره هیکلش تکون نمی خوره؟ درباره لاغری بدون درد چیزی شنیدین؟ میخوام اسراری رو درباره  بعضی از هورمون های افزایش وزن بهتون بگم که هیچ‌کس تا حالا بهتون نگفته تا بتونید راحت وزن کم کنید و به اندام دلخواهتون برسید.

با خوندن این مطلب در آکادمی فیتنس با هورمون های افزایش وزن  آشنا خواهید شد و دلیل اصلی انباشت چربی‌های دور شکم را خواهید فهمید و با درک این موضوعات می توانید جلوی چاقی را بگیرید.

پنج هورمون بدن که با تناسب اندام در ارتباط است .آیا راهکارهای تنظیم هورمون‌های افزایش وزن را می‌دانید؟ با ما همراه باشید . جواب سوالاتتون اینجاست.

تاثیر هورمون ها بر لاغری بدون درد:

وزن ما تا حد زیادی به هورمون‌ها بستگی دارد و توسط هورمون‌ها کنترل می‌شود. تحقیقات نشان داده که هورمون‌ها روی اشتهای شما و میزان چربی ذخیره‌شده در بدن تأثیر دارد. در این مقاله می‌خواهیم پنج روش علمی رو بهتون معرفی کنیم که به‌وسیله آن‌ها می‌توانید هورمون‌ها را تنظیم کنید و از اضافه‌وزن و چاقی جلوگیری کنید.

لاغری بدون درد با شناختن هورمونهای بدن

اولین هورمون کنترل‌کننده وزن انسولین است.

انسولین هورمونی است که توسط سلول‌های لوزالمعده تولید و ترشح می‌شود.این هورمون به مقدار کم در طول روز و بیشتر بعد از غذا ترشح می‌شود. انسولین به سلول‌های شما اجازه می‌دهد که قند خون را برای انرژی یا ذخیره دریافت کنید. انسولین همچنین مهم‌ترین و اصلی‌ترین هورمون ذخیره چربی در بدن است. این هورمون به سلول‌های چربی فرمان ذخیره یا تجزیه چربی‌ها را می‌دهد. اگر انسولین به میزان زیاد ترشح شود، منجر به بروز خیلی از مشکلات سلامتی ازجمله چاقی و سندرم متابولیکی می‌شود. پرخوری به‌خصوص در مواد قندی،کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده و فست فودها باعث افزایش ترشح انسولین می‌شود.

برای تنظیم سطح انسولین چه‌کارهایی را می‌توان انجام داد؟

  1. اجتناب از مصرف یا به حداقل رساندن قند و مواد قندی
  2. مواد قندی حاوی فروکتوز زیاد یا ساکاروز باعث ترشح زیاد انسولین می‌شود.
  3. کاهش مصرف کربوهیدرات‌ها
  4. پروتئین بیشتری مصرف کنید
  5. چربی‌های سالم را به مقدار زیاد مصرف کنید
  6. به‌طور مرتب ورزش کنید
  7. منیزیم کافی دریافت کنید
  8. چای سبز بنوشید

رژیم غذایی کم کربوهیدرات می‌تواند باعث افت انسولین شود. پروتئین به شکل کوتاه‌مدت سطح انسولین را افزایش می‌دهد. بااین‌وجود این ماده مغذی به شما کمک می‌کند که چربی‌های دور شکم  را کاهش دهید.

امگا۳ موجود در ماهی‌های چرب می‌تواند به پایین آمدن انسولین ناشتا کمک کند.                                             

در یک مطالعه خانم‌هایی که وزن زیادی داشتند و پیاده‌روی و دوی آهسته را شروع کردند، بعد از ۱۴ هفته بهبودی در حساسیت به انسولین را تجربه کردند. افراد مقاوم به انسولین اغلب با کمبود منیزیم مواجه هستند. بنابراین با مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم می‌توانید سطح انسولین را در بدن متعادل کنید. چای سبز می‌تواند قند خون و انسولین را در بدن کاهش دهد.

دومین هورمون کنترل‌کننده وزن، لیپتین نام دارد.

این هورمون توسط سلول‌های چربی تولید می‌شود. لیپتین نوعی هورمون سیری است که اشتها را کاهش می‌دهد و احساس سیری را منتقل می‌کند. این هورمون با بخشی از مغز که اشتها و مقدار مصرف مواد غذایی را تنظیم می‌کند؛ در ارتباط است. لیپتین به مغز می‌گوید که چربی کافی به‌صورت ذخیره وجود دارد و دیگر نیازی به ذخیره کردن بیشتر آن نیست؛ این روندی است که به جلوگیری از پرخوری کمک می‌کند. هنگامی‌که سیگنال دهی لیپتین دچار اختلال شود، پیام جلوگیری از خوردن غذا به مغز نمی‌رسد؛ بنابراین متوجه نمی‌شود که شما به‌اندازه کافی انرژی ذخیره کردید. درواقع مغز شما فکر می‌کند که گرسنه هستید و شمارا به سمت خوردن غذای بیشتر سوق می‌دهد.

برای تنظیم هورمون لیپتین چه باید کرد؟

  • از خوردن غذاهای التهابی خودداری کنید

غذاهایی که باعث التهاب می‌شوند، به‌خصوص نوشیدنی‌های قندی مثل نوشابه و چربی‌های ترانس را محدود کنید.

  • میزان استفاده از مواد غذایی ضدالتهاب را بالا ببرید(مثل ماهی‌های چرب).
  • به‌طور مرتب ورزش کنید. فعالیت‌های متوسط می‌تواند فعالیت لیپتین را در بدن تنظیم کند.
  • خواب کافی داشته باشید. نداشتن خواب کافی منجر به افت سطح لیپتین می‌شود و اشتهای شمارا افزایش می‌دهد.
  • استفاده از مکمل‌های غذایی

تحقیقات نشان می‌دهد زنانی که رژیم غذایی لاغری داشتند و اسیدآلفالیپوئیک و روغن ماهی مصرف کردند،وزن بیشتری از دست دادند و هورمون لیپتین در آن‌ها تنظیم شد.

سومین هورمون تنظیم‌کننده وزن بدن، گرلین(هورمون گرسنگی) است.

هنگامی‌که معده شما خالی می‌شود،هورمون گرلین ترشح می‌شود و این هورمون پیامی را به مغز می‌فرستد و به شما می‌گوید غذا بخورید. به‌طورمعمول سطح گرلین قبل از خوردن غذا افزایش و بعد از خوردن غذا کاهش می‌یابد. پیشنهاد ما این است که به محض اینکه احساس گرسنگی کردید غذا بخورید.همچنین می توانید حجم غذا را کم و وعده غذایی را بیشتر کنید.

چهارمین هورمون کنترل‌کننده وزن بدن کورتیزول است.

این هورمون توسط غدد فوق کلیوی ترشح می‌شود و به‌عنوان هورمون استرس شناخته می‌شود. کورتیزول هم مانند سایر هورمون‌ها برای بقا حیاتی است. بااین‌حال افزایش سطح این هورمون باعث پرخوری و افزایش وزن می‌شود. جالب است بدانید رژیم‌های غذایی سفت‌وسخت هم باعث افزایش ترشح این هورمون می‌شود.

از چه راه‌هایی می‌توان سطح هورمون کورتیزول را متعادل کرد؟

  • رژیم غذایی متعادل
  • مراقبه یا مدیتیشن
  • گوش دادن به موسیقی
  • بیشتر بخوابید

یک رژیم غذایی مبتنی بر رژیم غذایی متعادل را دنبال کنید و سطح کالری مصرفی‌تان را بیش‌ازحد کاهش ندهید. خلاصه این‌که از رژیم‌های سخت غذایی پیروی نکنید. بنابر گزارش محققان انجام مراقبه می تونه به میزان قابل‌توجهی سطح استرس را پایین آورد و هورمون کورتیزول را کاهش دهد. اگر در طول روز مدتی را صرف گوش دادن به موسیقی کنید، سطح کورتیزول افزایش نمی‌یابد. در یک مطالعه مشخص شد وقتی خلبانان طی یک هفته ۱۵ ساعت کسر خواب داشتند، سطح کورتیزول آن‌ها بین ۵۰ تا ۸۰ درصد افزایش داشته است.

پنجمین هورمون تأثیرگذار بر وزن شما استروژن است.

مهم‌ترین هورمون جنسی زنانه است که عمدتاً توسط تخمدان‌ها تولید می‌شود و در تنظیم سیستم تولیدمثل خانم‌ها نقش دارد. جالبه بدانید هم بالا بودن سطح استروژن و هم پایین بودن سطح این هورمون می‌تواند باعث افزایش وزن شود. برای حفظ باروری در سال‌های باروری، استروژن ذخیره کردن چربی را در دوران بلوغ شروع می‌کند.علاوه براین در نیمه اول بارداری ممکنه باعث افزایش چربی در بدن شود.سطح استروژن در زنان چاق نسبت به زنانی که وزن کمتری دارند، بالاتر است.در دوران یائسگی سطح استروژن کاهش می‌یابد و تخمدان‌ها مقدار کمتری از این هورمون را تولید می‌کنند. عمل ذخیره چربی از باسن و ران‌ها به شکم تغییر پیدا می‌کند، این روند مقاومت بدن به انسولین را افزایش می‌دهد. درنهایت سبب بالا رفتن خطر ابتلا به بیماری‌ها می‌شود.

چگونه سطح هورمون استروژن را تنظیم کنیم؟

  • مصرف فیبر غذایی
  • مصرف سبزیجات صلیبی
  • مصرف تخم کتان
  • ورزش کردن

اگر قصد دارید سطح استروژن را کاهش دهید، باید مقدار زیادی فیبر بخورید. این نوع سبزیجات اثرات مفیدی بر سطح استروژن و تنظیم آن دارند. این سبزیجات عبارتند از کلم بروکلی، کلم بروکسل ، کلم پیچ و گل‌کلم. اگرچه فیتواستروژن های موجود در این ماده غذایی بحث‌برانگیز است، اما به نظر می‌رسد این ماده مغذی در اکثر زنان اثرات مفیدی بر استروژن باقی می‌گذارد. فعالیت بدنی می‌تواند به عادی کردن سطح استروژن در خانم‌هایی که در دوران یائسگی یا قبل از یائسگی قرار دارند، کمک کند.

لاغری بدون درد

با سبک زندگی سالم می توانید بدنی سالم داشته باشید و وزن خود را کاهش دهید. با رژیم غذایی سالم ،انجام مدیتیشن و تمام راهکارهایی که گفته شد ، به لاغری بدون درد برسید و از دست چربی های اضافی و چاقی راحت شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا