تناسب اندام

تفاوت های فیتنس و بدنسازی + آشنایی با کاردیو

ما سعی داریم توی این مقاله به صورت کاملا اختصاصی تفاوت بین فیتنس و بدن سازی رو به شما بگیم و بعد ازون شما انتخاب کنید که کدام براتون بهتره . امروزه افرادی رو داریم که توی همه رشته ها صاحب نظر هستن ، از پزشکی گرفته تا مکانیکی .شما هر کاری که بخواهید انجام بدید ممکنه نظرات خودشون رو بدن و اغلب اوقات اشتباه هست . یکی ازون زمینه ها تناسب اندام هست که همه توی اون دکترای تخصصی دارند .

شما هر کاری که بخواهید انجام بدید اونا یه نسخه آماده براش دارند . درصورتی که اینجور نیست .بدن و پتانسیل درونی هر کسی مثل اثر انگشت اون شخص اختصاصی هست .

در ابتدا بهتره با ورزش کردن و خواص بی نظیر اون به صورت تیتروار در آکادمی فیتنس آشنا بشم :  

فواید ورزش برای سلامتی :

  • خطر بیماری های قلبی رو کم میکنه
  • کمک میکنه به اهداف هودتون پایبند باشید
  • باعث افزایش نشاط توی زندگی میشه
  • باعث میشه بهتر بخوابید
  • باعث میشه پر انرژی تر بشید
  • قدرت و انعطاف بدنی شما رو بالا میبره
  • حافظه رو تقویت میکنه
  • اعتماد به نفس رو افزایش میده
  • بازدهی کارهاتون رو بالا میبره
  • در برابر بیماری ها مقاوم تر میشید
  • بیشتر عمر میکنید
  • از بدن سم زدایی میکنه
  • باعث افزایش تمرکز میشه

این تنها بخشی از هزاران معجزه ورزش کردن برای بدن هست. خب بذارید ببینم با ورزش کردن چه اتفاقی توی سلول ها و بدن ما می افته بذارید با یه تحقیق علمی جالب شروع کنیم . شما وقتی شروع به ورزش کردن میکنید عضلات و اندام ها ۱۰ تا ۱۸ برابر بیشتر از زمان استراحت به خون احتیاج دارند . خب یعنی چی ؟؟ یعنی اینکه بدن شما ۲۰ برابر بیشتر قند و اکسیژن مصرف میکنه و حدود ۵۰ برابر بیشتر از قبل دی اکسید کربن دفع میکنه .و این تمام کاری هست که ما برای داشتن بدن سالم آرزوی اونرو داریم . ورزش باعث میشه حجم قلب و شش ها افزایش پیدا کنه و این باعث افزایش قدرت این ماهیچه ها میشه . اتفاق دیگه ای که با ورزش کردن می افته جذب بهتر مواد غذایی مصرفی هست . به نظر من این خودش بهترین مولتی ویتامین هست. خب من که میدونم همه شما که این مقاله رو میخونید ورزش کار حرفه ای هستید ولی اگر خدایی نکرده ورزش نمیکنید همین امروز شروع کنید حتی به مدت ۵ دقیقه در روز.   برسیم به موضوع اصلی مقاله فیتنس یا تناسب اندام ؟؟

تعداد و زمان ورزش:

طول جلسات بدنسازی بیشتره؛ اونها با زدن وزنه و حرکات بیشتر، کمتر کاردیو را انجام می دهند. اما ورزشکاران فیتنس بیشتر بر کاردیو تمرکز دارند و گاهی به وزنه زدن می پردازند. کسانی که فیتنس کار می کنند، افزایش حجم عضله براشون مهم نیست. اونها به دنبال فرم دهی عضلات هستند. در حالیکه بدنسازان به ندرت به ورزش های هوازی می پردازند و کمتر به دنبال تمریناتی هستند که به سلامت قلب و عروق کمک می کند.

تغذیه :

بدنسازان به خاطر افزایش حجم عضله معمولا مکمل های غذایی می خورند؛ اما ورزشکاران فیتنس به مصرف غذاهای سالم و مکمل های سالم علاقه دارند

میزان پروتئین :

بازم باید بگم که بدنسازان به دلیل حجم دهی به عضلات، مقدار بیشتری پروتئین و مکمل بدنسازی دریافت می کنند. در حالی که ورزشکاران فیتنس با توجه به سوخت و ساز بدن و فرم اندام خود، پروتئین دریافتی مقدار کمتری است.  

تفاوت در میزان کالری مصرفی :

ورزشکاران فیتنس بر چربی سوزی تمرکز دارند. پس می توانند رژیم غذایی با کالری کمتر را دریافت کنند. بدنسازان چون قراره چربی رو به ماهیچه تبدیل کنند؛ در دریافت کالری محدودیتی ندارند. میزان کالری دریافتی در بدنسازان، دو برابر فیتنس کاران است.

حجم دهی و ساخت عضلات :

بدنسازان با وزنه زدن های مکرر؛ سعی در ساخت ماهیچه دارند. اما فیتنس بر فرم دهی عضلات تمرکز دارد؛ نه ساخت ماهیچه.

به دلیل تمرکز ورزشکاران بدنساز بر ساخت عضله و افزایش حجم ماهیچه ممکن است پارگی های کوچک در سطح عضله اتفاق بیفتد؛ که رشد عضله را به همراه دارد.

تفاوت در هدف :

هداف اصلی بدنسازان، ساخت عضلات قوی با وزنه زدن های مکرر است؛ تا جایی که انقدر عضله خسته شه که دیگر توان وزنه زدن نداشته باشد. همین امر موجب ساخت ماهیچه های قوی می شود. اما ورزشکاران فیتنس؛ به دنبال فعال بودن، حفظ سلامتی و روی فرم بودن هستند. فیتنس یعنی سوزاندن کالری های روزانه  برای حفظ تناسب اندام. معمولا بانوان به فیتنس و مردان بیشتر به بدنسازی علاقه مند هستند.

فیتنس یا بدنسازی ؟

کاردیو چیست ؟؟؟

کاردیو معمولا به تمریناتی گفته می شود که باعث تقویت شبکه گردش خون می شود. در عموم این تمرینات در یک بازه زمانی طولانی انجام می شود که باعث افزایش ضربان قلب و پمپاژ خون بیشتر در رگ ها و نهایتا حمل مواد مغذی و اکسیژن به تمام سلولها خواهد شد. پس هر فعالیتی که ضربان قلب شما را ۵۰ تا ۷۵ درصد ماکسیمم ضربان قلبتان افزایش دهد می تواند به عنوان کاریو شناخته شود. این افزایش می تواند با دویدن، دوچرخه سواری، رقص یا هر فعالیت دیگری باشد.  

مزایای کاردیو چیست؟؟؟ چرا باید کاردیو را انجام دهیم ؟؟؟

دیدگاه شما را نسبت به بدنتان تغییر می دهد :

گاهی آنقدر از بدن کار نمیکشیم که حس میکنیم بدن جسمی بی ارزش است. با کاردیو می توانید اعتماد به نفس خود را بالا ببرید و وزن کم کنید. افسردگی از شما دور می شود و تغییرات شگفت انگیزی را تجربه می کنید.  

کاردیو وزنتان را کاهش می دهد :

هر چه سریعتر حرکت کنید و فعالیت بیشتری داشته باشید؛ کالری بیشتری می سوزانید. کاردیو حتی از کار با وزنه هم بیشتر کالری می سوزاند!!!  

کاردیو باعث قوی شدن قلب می شود :

چون قلب بافت ماهیچه ای دارد؛ که با ورزش تقویت می شود. در زمان کاردیو سلول های بدن اکسیژن و مواد مغذی بیشتری دریافت می کند. ظرفیت ریه افزایش می یابد و قلب قوی تر می شود .

کاردیو باعث بهبود مغز عملکرد مغز میشود:

مردمی که قلب قوی دارند حجم بیشتری از مغزشان را مصرف می کنند .این را مدیون کاردیو هستیم. هر چه قلب قوی تر باشد؛ اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به مغز می رسد. پس مغز جوان می ماند.با کاردیو مغز می تواند اطلاعات بیشتری را پردازش کند.  

کاردیو اندروفین بیشتری آزاد می کند :

اندروفین هورمونی است که بر خلق و خو اثر دارد و شما را سرحال می کند. پس کاردیو افسردگی را از بین می برد و باعث بهبود خواب می شود . نازک شدن بافت استخوانی یا از دست دادن تراکم استخوان بیماری است که بسیاری از خانم ها پس از پا گذاشتن به سن از آن رنج می برند. کاردیو با حرکات قدرتی این بیماری را کاهش می دهد .  

کادیو چیست؟

تمرینات و ورزشهای کاردیو در منزل :

همانطور که گفتیم تمرینات کاردیو باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شود. شما نیازی ندارید برای بالا بردن ضربان قلب به باشگاه بروید؛ اما شاید شما هم جزو اون دسته از افرادی باشید که دوست دارید این تمرینات را در خانه انجام دهید. این کار مزیت های خودش رو داره مثل صرفه جویی در زمان و هزینه با راهکارهای ساده می تونید کاردیو رو خودتون انجام بدید .  

یکی از مؤثرترین راه ها برای افزایش کارایی در کاردیو این است که حرکات را متوقف نکنید و از حرکتی به حرکت بعدی بروید. این گونه می توانید یک تمرین مؤثر را در ۲۰ دقیقه انجام دهید .

طناب زدن :

همانطور که کودکی ما با بالا و پایین پریدن همراه بود، باید در بزرگسالی نیز این کار را انجام دهیم. طناب زدن که هزینه ای ندارد، در هر مکانی می توانید این کار را انجام دهید. شاید در ظاهر طناب زدن یک ورزش محسوب نشود ولی یکی از اصلی ترین تمرین ها در کنار تمرین های بدنسازی است. ورزشکاران حرفه ای از فواید طناب زدن برای تقویت عضلات پا، زانو ، افزایش استقامت بدن و نیز تحمل فشارهای متوالی روی عضلات پا استفاده می کنند. با طناب زدن، بدن شما طی یک مدت کوتاه چند دقیقه ای مقدار زیادی اکسیژن دریافت و شروع به مصرف انرژی می کند. با این کار در هنگام تمرین و نیز بعد از آن بدن شما به چربی سوزی ادامه می دهند. با طناب زدن بدن شروع به مصرف ۱۳۰۰ کالری در ساعت می کند .

پله نوردی :

یکی از سریع ترین راه های کاهش وزن است. تنها چند دقیقه پله نوردی در روز برای سلامت قلب عروق و تناسب اندام کافی است. پله نوردی گروه وسیعی از عضلات و ماهیچه ها را با هر گامی که بر میدارید؛ همراه با بالا کشیدن وزن بدنتان قدم به قدم درگیر می کند. استفاده کردن از وزن بدنتان برای بالا رفتن از پله ها یک تمرین فوق العاده برای چربی سوزی است. پله نوردی ورزشی هوازی و استقامتی است. علاوه بر قلب عضلات پا را نیز تقویت می کند . البته در پله نوردی بسیار باید مراقب زانو ها بود که اسیب نبیند.

حرکت پروانه :

حرکت پروانه به دلیل داشتن پرش سطح کالری سوزی را به شدت بالا می برد. یک حرکت هوازی است که در هر جایی که بخواهید و بدون نیاز به وسیله خاصی می توانید آن را انجام دهید. برای انجام حرکت پروانه باید دست ها به شکل صاف و کشیده در کنار بدن قرار می گیرد و پشت کاملا باید صاف باشد و شکم را هم به سمت داخل ببرید . این حرکت عبارتست از پریدن و گسترش پاها و ایجاد فاصله بینشان؛ در حالیکه بازوها باید حرکت کنند و بالای سر قرار بگیرند. در حال بازگشت از این حالت پاها باید دوباره در کنار یکدیگر جفت شوند و دست ها نیز به شکل صاف در کنار بدن قرار گیرند. این حرکت باید تا زمانیکه ضربان قلب بالا برود؛ تکرار شود. در این حالت هم ۱ تا ۲ دقیقه پرش ها انجام می شود و بعد به حالت استراحت در می آیید و دوباره بعد از ۳۰ ثانیه استراحت پرش ها را تکرار کنید.  

درجا دویدن :

بدون نیاز به وسیله خاص می تونید کاردیو روزانه را انجام دهید. این کار ضربان قلب شما را تا حد زیادی بالا می برد و می تونید در هر شرایطی کالری بسوزانید. اگر مکانی دارید ک به اندازه بلند کردن زانوهایتان باشد، این ورزش را انجام دهید. کافیست ۵ تا ۱۰ دقیقه درجا بدوید و بعد از آن ۱ دقیقه استراحت کنید. درجادویدن را می توانید در ۳ ست انجام دهید. این تمرین در یک فرد حدودا ۷۰ کیلویی در زمان ۳۰ دقیقه حدود ۱۸۳ کالری می سوزاند .   امیدوارم تمام بهانه هاتون رو بذارید کنار و شروع به ورزش کردن کنید . درضمن خوشال میشیم که تجربیاتتون رو از ورزش کردن با ما در میون بذارید.    

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا