فرکانسیک

حالت آلفا چیست؟چگونه می توان به حالت آلفای ذهنی رسید؟

امواج مغزی چیست؟

قبل از اینکه درباره حالت آلفا صحبت کنیم، بهتر است با امواج مغزی آشنا شویم. امواج مغزی در واقع تغییرات ریتمیک فعالیت‌های الکتریکی گروهی از نورون‌ها یا سلول‌های عصبی هستند. نورون ها هنگامیکه ما فعالیتی انجام می دهیم و یا فکر می کنیم کار می‌کنند. فعالیت الکتریکی نورون ها باعث شکل گیری امواج مغزی می شود. امواج مغزی ما انسان ها بر اساس فرکانس به چهار موج مغزی اصلی تقسیم می شود:

پیک بتا

در حالت بیداری امواج مغز در حالت بتا قرار دارند. ضمیر خود آگاه ما در این حالت بسیار فعال است. خوشحالی، ناراحتی، عصبانیت را در این حالت تجربه می کنیم.فرکانس مغز ما در این حالت بین ۱۴ تا ۳۰ هرتز است.

پیک آلفا

در حالتی آرامش دهنده و آسوده ولی بیدار و هوشیار هستیم. فرکانس مغز ما بین ۸ تا ۱۴ هرتز است. در ادامه درباره ی آن بیشتر توضیح خواهیم داد.

پیک تتا

ما هنگام خمیازه، چرت و یا خواب سبک در این موج مغزی هستیم. فرکانس مغز ما در این حالت بین ۴ تا ۸ هرتز است.

پیک دلتا

خواب عمیقی که در آن رویا می بینیم. فرکانس مغز بین ۰٫۵ تا ۴ هرتز است.

انواع امواج مغزی انسان ها
امواج مغزی انسان ها بر اساس فرکانس

حالت آلفا چیست؟

حدودا 20 دقیقه قبل از خواب و 20 دقیقه بعد از خواب، ما در حالت آلفا قرار داریم. حالتی بین خواب و بیداری که قبل از خواب پیش می آید.

ساده تر بخواهیم بگوییم دقیقا همان لحظه ای که خوابمان می برد و همان لحظه ای که از خواب بیدار می شویم.

زمانیکه چشمانمان را می بندیم و غرق در یک رویا هستیم و یا هیپنوتیزم می شویم نیز در این حالت قرار داریم. درست زمانیکه مغز در حالت آرامش و استراحت است و نمی تواند اطلاعات بینایی را پردازش کند.

در حالت آلفا میزان فعالیت نیمکره راست بیشتر می شود. بنابراین قدرت تجسم و خلاقیت در این حالت بیشتر می شود. در حالت آلفا اطلاعات بدون پردازش نیم کره چپ مستقیما وارد نیم کره راست می شوند. پس می توانیم با فرو بردن مغزمان در حالت آلفا میزان استفاده از نیمکره راست مغزمان را به حداکثر برسانیم.

چگونه وارد حالت آلفا شویم؟

در طول شبانه روز بارها ما وارد حالت آلفا می شویم.

اما اینکه یاد بگیریم آگاهانه وارد این حالت شویم به بهبود عملکرد ذهنی و افزایش خلاقیت ما کمک زیادی می کند. روش های زیادی برای رسیدن به حالت آلفا وجود دارد. مانند مراقبه هدایت شده، آرام سازی بدن، تکنیک سیلوا ،هیپنوتیزم و… . اینجا یک روش ساده را به شما آموزش می دهیم:

برای رسیدن به این حالت حتما در یک حالت آسوده و راحت قرار بگیرید. فکرتان را بر بدن خود متمرکز کنید و عضلات بدنتان را شل و رها کنید.

سپس در یک حالت آرام دراز بکشید. چشمان خود را ببندید. چند نفس عمیق بکشید. از ۱ تا ۱۰۰ برعکس بشمارید. بعد از هر دم و بازدم یک عدد را بشمارید تا به عدد یک برسید.

حالا وارد حالت آلفا شدید.

در حالت آلفا بیشترین تلقین پذیری را دارید. پس یادگرفتن اینکه چگونه در حالت آلفا بمانیم به ما کمک خواهد کرد تا حداقل در تصمیماتمان عملکرد بهتری داشته باشیم.  

جالب است بدانید!

ما انسانها از نظر حالتی که در امواج آلفایی که قبل از خواب داریم به سه دسته تقسیم می شویم:

  • کسانیکه قبل از خواب، مثبت و رویایی می اندیشند.
  • کسانیکه قبل از خواب مثبت و واقعی می اندیشند.
  • کسانیکه قبل از خواب، منفی و منفی می اندیشند.

آیا میدانید جزء کدام دسته هستید؟

امیدوارم جزء دسته سوم نباشید! اگر جز دسته سوم هستید بهتر است بدانید که:

اگر قبل از خواب به مشکلات مالی، احساسی و یا شکست های زندگی فکر می کنید، باید بدانید که حجم زیادی از افکار و احساسات منفی را به ضمیر ناخودآگاهتان وارد کرده اید. چون در بالاترین موقعیت تأثیر بر ضمیر ناخودآگاه و آلفای ذهنی هستید.

بدون اینکه بدانید خودتان و یا دیگران را در حالت تلقین قرار می دهید. در نتیجه باعث می شوید که چیزهایی که نمی خواهید در روزهای بعدی دوباره و به شکل های جدید و  با شدت بیشتری برایتان تکرار می شود. پس بهتر است بجای اینکه افکار منفی را به صورت نااگاهانه وارد ضمیر ناخودآگاه خودتان کنید، افکار و باورهای مثبت را به صورت آگاهانه وارد ضمیر ناخودآگاه خود کنید. اتفاقات خوب و دوست داشتنی را وارد زندگیتان کنید.

کاربرد حالت آلفا

شما در حالت آلفا به راحتی می توانید به ضمیر ناخودآگاه خود دست پیدا کنید. پس وقت مناسبی برای تکرار عبارات تأکیدی است.

می توانید در آرامش کامل با ناخودآگاه خود خلوت کنید. همچنین می توانید تغییر دلخواه را در ذهن و باور و در نتیجه زندگی خود ایجاد کنید.

در این حالت شما آرامتر هستید. به همین دلیل تمرکز بیشتری دارید و بهتر می توانید تصمیم بگیرید.

یکی دیگر از فواید امواج آلفا برای مطالعه و یادگیری است. کافی است قبل از مطالعه وارد حالت آلفا شوید. سپس چشمان خود را باز کنید. مطالعه را شروع کنید. بعد از اینکه مطالعه تان تمام شد دوباره وارد حالت آلفا شوید و مطالب را مرور کنید.

امواج آلفا روشی قوی برای یادگیری باهوشیاری مضاعف و افزایش تمرکز فکر است که دانشجویان و دانش آموزان می توانند برای آزمون های خود استفاده کنند. جالب است بدانید بسیاری از دانشمندان مانند نیوتن و ارشمیدوس و … در این حالت به کشفیات خود رسیدند.

همچنین دانشمندانی مانند ابوعلی سینا معتقد بودن با خواب پیش از ظهر می توانیم به حالت آلفا برویم. حالت آلفا بسیار شفا بخش است و بین نیمکره راست و چپ هماهنگی ایجاد می کند.

با دسترسی مداوم به حالت آلفا می توانید اضطراب، استرس و فشار های درونی را رفع کنید. همچنین امواج آلفا برای کم شدن بی حوصلگی، ناامیدی ، احساس خستگی زودرس و بی حوصلگی مفید هستند.

امیدوارم مطالب برای شما مفید باشد. لطفا پس از مطالعه ما را از نظرات خود مطلع کنید.

‫4 دیدگاه ها

  1. با سلام وتشکر از مطالب مفید وکاربردیتون، یه نکته ای در ضمن متن توجه من رو جلب کرد، در توضیح حالت آلفا چیست،میزانی که در حالت آلفا قرار داریم قبل وبعد خواب در ابتدای متن بیست دقیقه گفته شده و چند سطر بعدش همان لحظه قبل از خواب وبیداری

    1. سلام خجسته عزیز
      انتقال از بتا و رفتن به مرحله آلفا و برعکس اون یه فرآینده.بدن ما قبل از، به خواب رفتن و قبل از بیدار شدن این فرایند ها رو طی میکنه و این با توجه به هر فرد متفاوته .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا