مدیتیشن

هرآنچه درباره تاثیر مدیتیشن بر مغز باید بدانید

مدیتیشن می تواند به کاهش سطوح ذهنی، اضطراب و افسردگی ما کمک می کند و توجه ، تمرکز و به طور کلی سلامت روانی را بهبود می بخشد. تا حالا کدام تمرین مدیتیشن را انجام داده اید؟ اگر تا الان مدیتیشن یا همان مراقبه را برنامه زندگی تان جا دادید که بهتون تبریک میگم . اگر هنوز برای انجام مراقبه دودل هستین پس لازمه ادامه این مطلب را درباره تاثیر مدیتیشن بر مغز بخوانید.

مدتهاست که تحقیقات درباره تاثیر مدیتیشن بر مغز در حال انجام است. بسیاری از ایده های قدیمی درباره تاثیر مدیتیشن بر مغز، با مطالعات مغز با تکنیک های fMRI(عکس برداری تخصصی از مغز) و یا EEG(تحلیل فرکانس های الکتریکی مغز) تأیید می شوند. بر طبق این مطالعات مدیتیشن باعث تغییر در حجم ماده خاکستری، کاهش فعالیت در “Me center” مغز و افزایش کارایی در ارتباط بین مناطق مختلف مغز می شود.

مهم ترین اطلاعات درباره ارتباط بین مغز و مدیتیشن را در این مقاله بر اساس مطالعات علمی برایتان می گوییم. یادتون باشه مدیتیشن سلامت روح و جسم را تضمین می کند.

تاثیر مدیتیشن بر مغز
مدیتیشن های طولانی مدت از پیری مغز محافظت می کنند. حجم ماده خاکستری در مغز کسانی که بیشتر مدیتیشن انجام می دهند، بیشتر است. مطالعات مختلف در این زمینه تأثیر گسترده مدیتیشن بر سراسر مغز را نشان می دهد.

مدیتیشن از پیری مغز جلوگیری می کند

مدیتیشن های طولانی مدت از پیری مغز محافظت می کنند. حجم ماده خاکستری در مغز کسانی که بیشتر مدیتیشن انجام می دهند، بیشتر است. مطالعات مختلف در این زمینه تأثیر گسترده مدیتیشن بر سراسر مغز را نشان می دهد.

مدیتیشن فعالیت در “مرکز مغز” را کاهش می دهد

مدیتیشن ذهن آگاهی فعالیت در شبکه DMN را کاهش می دهد( DMN شبکه مغزیست که مسئول افکارسرگردان است) . شبکه DMN زمانی فعال است که ما به چیز خاصی فکر نمی کنیم ، هنگامی که ذهن ما سرگردان افکار گوناگون است. از آنجا که سرگردانی ذهن معمولاً با نگرانی در مورد گذشته و آینده همراه است ، هدف بسیاری از مردم این است که این موضوع را حل کنند. در واقع مدیتیشن ، از طریق تأثیر آرام بخش روی DMN ، ما را از افکار سرگردان رها می کند. مدیتیشن شما را از پرسه زدن ذهن نجات می دهد.

تاثیر مدیتیشن بر افسردگی و اضطراب

یک مطالعه درباره رابطه بین مراقبه و ذهن آگاهی و توانایی آن در کاهش علائم افسردگی ، اضطراب و درد را نشان می دهد. محققان دریافتند که اندازه اثر مدیتیشن بر افسردگی 0.3 بود، اگر این مقدار به نظر کم می رسد ، به خاطر داشته باشید که اندازه اثر داروهای ضد افسردگی نیز 0.3 است. که این نشان می دهد اثر مدیتیشن بر افسردگی و اضطراب بسیار خوب به نظر برسد. مدیتیشن ، شکل فعال تمرین مغز است. بسیاری از مردم این تصور را دارند که مدیتیشن به معنای نشستن و انجام ندادن هیچ کاری است اما این درست نیست؛ مدیتیشن یک تمرین فعال ذهن برای افزایش آگاهی است. مدیتیشن قرار نیست برای افسردگی معجزه کند اما می تواند اثرات افسردگی و اضطراب را کم کند.

تاثیر مدیتیشن بر اعصاب

مدیتیشن باعث تغییرات حجمی در مناطق کلیدی مغز می شود

مطالعه ای در مدیتیشن ذهن آگاهی می تواند ساختار مغز را تغییر دهد. کاهش استرس به کمک مدیتیشن باعث افزایش ضخامت قشر در هیپوکامپ می شود که بر یادگیری و حافظه نظارت دارد. در واقع این مناطقی از مغز است که در تنظیم احساسات و پردازش نقش دارند. همچنین با مراقبه حجم سلول های مغزی در آمیگدال ، که مسئول ترس ، اضطراب و استرس است ، کاهش یافته است و این تغییرات با گزارش خود شرکت کنندگان از میزان استرس آنها مطابقت دارد. در نتیجه همه اینها خلق و خو نیز بهبود می یابد.

تاثیر مدیتیشن بر افزایش تمرکز و توجه

عدم تمرکز مشکل اساسی در میان بسیاری از افراد است. از آنجا که تمرکز شدید توجه (روی یک موضوع ، ایده یا فعالیت) یکی از اهداف اصلی مدیتیشن است ، پس این دور از ذهن نیست که مدیتیشن نیز به مهارت های شناختی افراد در کار کمک کند. نکته قابل توجه این است که علم آن را تأیید می کند.

تاثیر مدیتیشن بر اضطراب و استرس

بسیاری از افراد مدیتیشن را برای مزایای آن در کاهش استرس شروع می کنند و شواهد زیادی برای حمایت از این منطق وجود دارد. مطالعات بسیاری از مزایای مراقبه در کاهش اضطراب حتی سال ها پس از دوره اولیه 8 هفته ای صحبت می کند. تحقیقات همچنین نشان داده است که مراقبه ذهن آگاهی ، بر خلاف توجه به نفس ، می تواند اضطراب را کاهش دهدو به نظر می رسد که این تغییرات از طریق نواحی مغزی مرتبط با افکار خود ارجاعی (“من محور”) بوجود آمده است. علاوه بر آن مدیتیشن به افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی کمک می کند.

تاثیر مدیتیشن بر اعتیاد

مطالعات بسیار نشان داده اند که مدیتیشن با توجه به تاثیرات آن بر مناطق خودکنترلی مغز، می تواند در بهبود افراد از انواع مختلف اعتیاد بسیار موثر باشد. مراقبه می تواند کمک کند که شخص زودتر سیگار را ترک کند. تحقیقات دیگری نشان داده است که آموزش ذهن آگاهی ، درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی (MBCT) و پیشگیری از عود مبتنی بر ذهن آگاهی (MBRP) را می تواند در درمان سایر انواع اعتیاد مفید باشد.

من از شما می پرسم : مدیتیشن را انجام می دهید یا خیر؟

همانطور که در مطالب بالا و سایر مقالات صحبت کردیم، مدیتیشن در زندگی بسیار تاثیر دارد و مهم است. شرکت های بزرگ دنیا مانند Google و Apple و Target مدیتیشن را در برنامه های روزانه خود ادغام می کنند. می توانید به این فکر کنید که می خواهید مدیتیشن را انجام دهید یا خیر. صبح یا عصر، قبل از خواب یا بعد از بیدار شدن می توانید تمرین های مدیتیشن را انجام دهید. با مراقبه ذهن خود را آرام کنید و استرس و نگرانی های گذشته و آینده را از خود دور کنید. به این فکر کنید که فقط با چند دقیقه مدیتیشن در روز می توانید به افکار مثبتی برسید و همین چند دقیقه مدیتیشن می تواند تفاوت بزرگی در جسم، روح و بدن شما ایجاد کند.

علاوه بر اینها باید بگم که مدیتیشن روی مغز کودکان تاثیر بسیاری دارد. همانطور که می دانید استرس علاوه بر بزرگسالان، کودکان را نیز بسیار اذیت می کند. بسیاری از مدارس در دنیا مراقبه را از مدرسه ها شروع می کنند. بهتون توصیه می کنم علاوه بر اینکه خودتان مدیتیشن را از همین امروز شروع می کنید، اینکار را به کودکانتان بیاموزید.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا