گیاهان دارویی

خواص فوق العاده گل محمدی|سلامت و زیبایی با گل محمدی

بچه که بودیم سعی میکردیم توی روزای خاص برای معلم هامون گل های خوشبوی هدیه ببریم. یکی از اون گلهای فوق العاده که خودم خیلی دوسش داشتم گلهای محمدی بود که عطرش همه فضا را پر می‌کرد. این گل علاوه بر زیبایی حس فوق العاده ای به من میداد. بزرگتر که شدم دیدم مامان بزرگم همیشه چای هاش عطر گل محمدی دارن. یه روز نشستم پای صحبت هاشو درباره خواص گل محمدی ازش پرسیدم. بعد هم تصمیم گرفتم خودم درباره خواص این دمنوش بی نظیر تحقیق کنم. امروز همراه نویسنده آکادمی فیتنس یه چای با عطر و طعم گل محمدی بنوشید.

در زندگی همیشه با انواع مختلفی از گل ها در ارتباط بودیم که بعضی از آنها جنبه زیبایی و بعضی خواص دارویی و درمانی داشته اند . به نظرم گل محمدی هردوتا رو داره.

همه چیز درباره دمنوش گل محمدی

گل محمدی نوعی گل رز است که قابل مصرف به روش های متفاوت است.

رنگ گلبرگ های این گیاه صورتی روشن و متوسط تا سرخ است .

قسمت مصرفی آن گل یا غنچه تازه یا خشک شده آن است .

 از محصولات این گل : گلاب ، اسانس و گلبرگ خشک میباشد .

این گل از قدیم در ایران کشت و برداشت میشده که قسمت عمده از کشت آن در استان های فارس ، اصفهان ، مرکزی ، سمنان ،کرمان و آذربایجان شرقی است . سالانه گلاب و اسانس های تولیدی در ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی از جمله انگلستان و فرانسه صادر میشود.

از محصولات این چای بی نظیر در صنایع دارویی ، عطرسازی ، آرایشی و بهداشتی و غذایی استفاده میشود ؛ همچنین در تهیه مربا و در صنایع شیرینی پزی و تهیه بستنی نیز استفاده میشود.

خواص گل محمدی

برای آنکه بتوانیم خواص درمانی این گل را بشناسیم جدولی از چندین مورد آن تهیه کردیم که در زیر به آنها اشاره میکنیم:

رشد مو و مراقبت از پوستتسکین درد قاعدگی و کاهش خونریزیبه درمان بیماری های التهابی و حساسیت در بدنآرامش بخش و مسکن اعصاب و روان
جلوگیری از ابتلا به سرطانتقویت سیستم ایمنی بدنبهبود مشکلات و اختلالات خوابرفع مشکلات گوارشی از جمله کبد و کلیه
کمک به سلامت قلبدرمان سرماخوردگی و سرفه های مکررکمک به رفع سردرد و دردهای شکمدمنوش لاغری با گل محمدی
خواص گل محمدی

علاوه بر تمام موارد بالا که فقط جزئی از این خواص بود؛ گل محمدی سرشار از ویتامین C است .

خواص گل محمدی

خواص دمنوش گل محمدی برای یبوست

یبوست علت بسیاری از بیماری هاست. این دمنوش به هضم غذا کمک میکند از این رو برای افرادی که دارای مشکلات روده دارند، مناسب است .

این گیاه به علمکرد روده در دفع غذا کمک میکند و از اختلالات روده و از بروز یبوست جلوگیری میکند؛ به همین دلیل توصیه میشود افرادی که دچار این مشکل شده اند روزانه ۲ تا۳ فنجان از این دمنوش مصرف کنند .

عوارض گل محمدی

طبق توصیه کارشناسان گیاه شناسی برای استفاده از این گیاه باید ابتدا قبل از مصرف تست حساسیت انجام شود زیرا برخی افراد مخصوصا بانوان بعد از استفاده از این گیاه یا عصاره آن دچار حساسیت های تنفسی ، پوستی یا غذایی میشوند که امکان دارد، علائم آلرژی انها بیشتر شده و خطرات زیادی در پی داشته باشد .

استفده بی رویه از این گیاه باعث حالت تهوع و استفراغ و اسهال ، بیشتر شدن سردرد ، خستگی کاذب ، ایجاد سنگ کلیه میشود .

همچنین مصرف این گیاه برای زنان باردار ، شیرده و افرادی که دچار تالاسمی هستند اصلا توصیه نمیشود، چون بخاطر وجود ویتامین C موجود در گل محمدی سلول های بدن آهن موجود در هر چیزی که وارد بدن میشود را بیش از حد جذب میکنند که برای این ۳ دسته از افرادی که اشاره کردیم بسیار مضر و جبران ناپذیر است.

طبع مصرفی گل محمدی

این گیاه خوشبو و گلاب آن دارای طبعی گرم است . از این رو افرادی که مزاج آنها با این گیاه یکی است باید موقع مصرف هرکدام از محصولات این گل دقت کنند ؛ درصورت لزوم همراه با مواد غذایی دارای طبع سرد میل کنند ؛ یا اگر گلاب آن را مصرف میکنند میتوانند آن را با یکی از عرقیات سرد مزاج میکس کنند و بعد بنوشند . زیرا گرمی در بدن عوارض خاص خود از جمله تنگی نفس و بروز جوش های پوستی میشود .

خواص گل محمدی
خواص گل محمدی

طرز تهیه دمنوش گل محمدی

به راحتی میتوان هر شخصی در منزل یا محل کار خود این دمنوش را درست کند و از آن استفاده بهینه ببرد .

مقداری از گل برگ های تازه یا خشک شده گل محمدی را ابتدا بشورید . در یک قوری ریخته و ۳ فنجان آب گرم به آن اضاف کنید. میتوانید مقداری نباید یا عسل هم به آن اضاف کنید تا طعم شیرینی بگیرد . پس از گذشت ۱۰ دقیقه دمنوش شما آمده مصرف است ؛ فقط توجه داشته باشید که گلبرگ ها را نخورید .  

 در پایان باز توصیه میکنیم که در استفاده از محصولات گل محمدی ( گلبرگ تازه یا خشک ، گلاب ، اسانس ) ابتدا کمی از ان تست کنید زیرا این گیاه خوش عطر و بو در کنار فواید بسیار بیشماری که دارد عوارض خطرناکی هم داراست که در مقاله به آن اشاره کردیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا