مدیتیشن

فواید مدیتیشن برای سلامتی

با پیشرفت علم و تحقیقات گسترده، مدیتیشن در بین افراد در حال افزایش است. مدیتیشن یک فرآیند بی نظیر آموزش ذهن، برای تمرکز و تغییر مسیر افکار شماست.از فواید مدیتیشن می توان به ایجاد احساسات مفید مانند تمرکز حواس و نگرش مثبت ، لاغری و کاهش وزن ، کاهش استرس ، الگوی خواب سالم ، رابطه مدیتیشن با مغز و قلب و حتی افزایش تحمل درد اشاره کرد.

می توانید از مدیتیشن برای افزایش آگاهی از خود و پیرامون خود استفاده کنید. تحقیقات نشان داده که یکی از فواید مدیتیشن، برای کاهش استرس و ایجاد تمرکز است.

در این بخش از مقاله به بررسی فواید مدیتیشن و مراقبه بر پایه علم می پردازیم. با آکادمی فیتنس همراه باشید.

فواید مدیتیشن برای کاهش استرس

فواید مدیتیشن برای کاهش استرس

کاهش استرس یکی از رایج ترین دلایل افراد برای مدیتیشن است.

به طور معمول ، استرس ذهنی و جسمی باعث افزایش سطح هورمون استرس یعنی کورتیزول می شود. این امر بسیاری از اثرات مضر استرس را مانند ترشح مواد شیمیایی تقویت کننده التهاب ایجاد می کند. این وضعیت می تواند خواب را مختل کند ، باعث افسردگی و اضطراب شود ، فشار خون را افزایش دهد و باعث خستگی جسم و روح شود.

مطالعات علمی نشان داده است که انجام مدیتیشن به خصوص برای افرادی که سطح استرس بالایی دارند، بسیار تاثیرگذار است.

همچنین تحقیقات نشان داده است که مدیتیشن شرایط مرتبط با استرس؛ از جمله سندرم روده تحریک پذیر ، اختلال روحی ، ترس ، اضطراب اجتماعی ، افکار پارانوئید و رفتارهای وسواسی را بهبود می بخشد.


بسیاری از سبک های مراقبه می توانند به کاهش استرس کمک کنند. مدیتیشن می تواند علائم را در افرادی که دارای شرایط حساس ناشی از استرس هستند کاهش دهد.

مواد شیمیایی التهابی بنام سیتوکین ها که در پاسخ به استرس ترشح می شوند ، می توانند بر خلق و خوی تأثیر بگذارند و منجر به افسردگی شوند. بررسی چندین مطالعه نشان می دهد که مدیتیشن با کاهش این مواد شیمیایی التهابی افسردگی را کاهش می دهد.

فواید مدیتیشن بر تمرکز حواس و مثبت اندیشی

فواید مدیتیشن بر تمرکز حواس و مثبت اندیشی

مدیتیشن خودآگاهی را افزایش می دهد.
مراقبه به شما کمک می کند درک قوی تری از خود داشته باشید و این باعث می شود تا به رشد معنوی برسید.

مدیتیشن به شما یاد می دهد افکاری را که ممکن است مضر یا آسیب رسان باشند شناسایی کنید.در نتیجه با آگاهی بیشتر از عادت های فکری خود ، می توانید آنها را به سمت الگوهای سازنده تر و مثبت اندیشی هدایت کنید.


تحقیق از خود و سبک های مربوط به مراقبه می تواند به شما کمک کند “خود را بشناسید”. این می تواند یک نقطه شروع برای ایجاد تغییرات در شما باشد.

مدیتیشن قدرت تمرکز را افزایش می دهد.

یک مطالعه به بررسی اثرات یک دوره مراقبه ذهن آگاهی ۸ هفته ای پرداخت و دریافت که نتیجه این بررسی این بود که توانایی دانش آموزان در حفظ تمرکز و اعتماد به نفس با مدیتیشن افزایش می یابد. مطالعات مشابهی در این زمینه نشان داده است که کارکنانی که به طور منظم مدیتیشن را انجام می دهند ، مدت طولانی تری را می توانند بر روی یک کار تمرکز کنند.

جالب است بدانید مدیتیشن برای یک دوره کوتاه هم نتیجه بی نظیری برای شما خواهد داشت.

مدیتیشن مشکلات مربوط به از دست دادن حافظه در سنین بالا را کاهش می دهد.

برای مثال Kirtan Kriya روشی از مراقبه است که ترکیبی از یک مانترا یا یک شعار با حرکت تکراری انگشتان است تا افکار را متمرکز کند.

بررسی ها نشان داده است که ، مراقبه می تواند تا حدی باعث بهبود حافظه در بیماران مبتلا به زوال عقل شود. همچنین می تواند به کنترل استرس و بهبود وضعیت در افرادی که از اعضای خانواده مبتلا به زوال عقل مراقبت می کنند ، کمک کند .

جالب است بدانید
برخی از انواع مراقبه احساسات و اعمال مثبت شما را نسبت به خود و دیگران افزایش می دهد.

متا ، نوعی مراقبه است که به عنوان مراقبه مهربانی نیز شناخته می شود ، این مراقبه با ایجاد افکار و احساسات مهربانانه نسبت به خود شروع می شود.

از طریق تمرین ، مردم می آموزند که این مهربانی و بخشش را، ابتدا به دوستان ، سپس آشنایان و در نهایت دشمنان گسترش دهند.

به عبارت دیگر ، هرچه افراد بیشتر در مراقبه متا تلاش کنند ، احساسات مثبت بیشتری را تجربه می کنند .

گروه دیگری از مطالعات نشان داد که احساسات مثبتی که افراد از طریق مراقبه متا ایجاد می کنند می تواند اضطراب اجتماعی را بهبود بخشد ، تعارضات ازدواج را کاهش دهد و به کنترل خشم کمک کند.


متا یا مراقبه محبت آمیز ، عملی برای ایجاد احساسات مثبت است ، ابتدا نسبت به خود و سپس دیگران. متا باعث افزایش حس مثبت ، همدلی و رفتار دلسوزانه نسبت به دیگران می شود.

فواید مدیتیشن برای سلامتی

فواید مدیتیشن برای سلامتی


مدیتیشن می تواند با افزایش کنترل خود و آگاهی از عوامل ایجادکننده رفتارهای اعتیاد ، به افراد در ترک وابستگی کمک کند.

تحقیقات نشان داده است که مراقبه ممکن است به افراد کمک کند تا توجه خود را تغییر جهت دهند ، قدرت اراده خود را افزایش دهند ، احساسات و انگیزه های خود را کنترل کرده و درک خود را از دلایل رفتارهای اعتیاد آور افزایش دهند .

فواید مدیتیشن برای لاغری و کاهش وزن

فواید مدیتیشن برای لاغری و کاهش وزن

اشتها یک پدیده روانشناختی و فیزیکی است. به طور مثال اشتهای بسیاری از افراد تحت فشارهای روحی، استرس و یا کلافگی بیشتر می شود.همچنین گاهی اوقات ممکن است از سر عادت به صرف غذا در یک زمان خاص و بدون توجه به اینکه آیا واقعا گرسنه ایم یا خیر، سراغ غذا برویم.مدیتیشن برای لاغری و کنترل اشتها بسیار بی نظیر است.

مدیتیشن به شما در کنترل ولع غذا کمک می کند. مروری بر ۱۴ مطالعه نشان داد مراقبه به شرکت کنندگان کمک می کند تا خوردن عاطفی و پرخوری را کاهش دهند .


مدیتیشن نظم ذهنی و اراده را ایجاد می کند و می تواند به شما کمک کند تا از محرک های ناخواسته جلوگیری کنید. این می تواند به شما در بهبودی از اعتیاد ، کاهش وزن و هدایت سایر عادتهای ناخواسته کمک کند.

مدیتیشن و خواب

رابطه مدیتیشن و خواب


تقریباً نیمی از جمعیت جهان با بی خوابی دست و پنجه نرم می کنند.

یک مطالعه در این زمینه صورت گرفت و به این شکل بود که با شرکت کنندگان تصادفی این تحقیق انجام شد. به یکی از دو گروه ، دو برنامه مراقبه مبتنی بر ذهن آگاهی را دادند و آنها مدیتیشن را تمرین کردند ، در حالی که گروه دیگر این کار را نکردند.

تحقیقات نشان داد افرادی که مدیتیشن انجام می دادند ، در مقایسه با افرادی که مدیتیشن را در برنامه خود نداشتند ، زودتر به خواب می روند و مدت طولانی تری در خواب می مانند .

مراقبه به شما در کنترل افکاری که اغلب منجر به بی خوابی می شوند ، کمک می کند.

علاوه بر این ، مدیتیشن می تواند به آرامش بدن شما ، از بین بردن تنش و قرار دادن شما در یک حالت آرام که احتمال خواب شما بیشتر است ، کمک کند.

انواع تکنیک های مراقبه می تواند به شما کمک کند تا آرام باشید و افکاری را که می توانند در خواب اختلال ایجاد کنند کنترل کنید. این می تواند مدت زمان خوابیدن را کوتاه کرده و کیفیت خواب را افزایش دهد.

فواید مدیتیشن برای مغز

مدیتشن رفع درد و رابطه مدیتیشن با مغز


درک شما از درد به حالت ذهنی شما مرتبط است و می تواند در شرایط استرس زا افزایش یابد.

به عنوان مثال ، در یک مطالعه از تکنیک های MRI عملکردی برای مشاهده فعالیت مغز استفاده شد زیرا شرکت کنندگان محرک دردناکی را تجربه کردند. برخی از شرکت کنندگان ۴ روز آموزش مراقبه ذهن آگاهی را گذرانده اند ، در حالی که دیگران مدیتیشن را انجام نداده اند.

بیمارانی که مراقبه را انجام می دادند فعالیت بیشتری را در مراکز مغزی که برای کنترل درد شناخته می شوند ، نشان دادند. در نتیجه حساسیت کمتری به درد را گزارش کردند .

یک مطالعه بزرگتر اثرات مراقبه بر مغز را در ۳۵۰۰ شرکت کننده بررسی کرد. این مطالعه دریافت که مدیتیشن با کاهش شکایت از درد مزمن یا متناوب رابطه دارد . به شکلی که افرادی که مدیتیشن را انجام می دهند، بهتر می توانند درد را تحمل و کنترل کنند.

در هر یک از این تحقیقات، مدیتیشن کارها و افراد غیر مدیتیشن شرایط یکسانی از درد را تجربه کردند ، اما مراقبین توانایی بیشتری در کنار آمدن با درد نشان دادند و حتی احساس درد کمتری را تجربه کردند.


مراقبه می تواند درک درد را در مغز کاهش دهد. این ممکن است به درمان درد مزمن در صورت استفاده به عنوان مکمل مراقبت های پزشکی یا فیزیوتراپی کمک کند.

مدیتیشن قلب

فواید مدیتیشن برای سلامت قلب

مدیتیشن می تواند فشار خون را کاهش دهد.
همچنین می تواند با کاهش فشار بر قلب ، سلامت جسمی را بهبود بخشد.

با گذشت زمان ، فشار خون بالا باعث می شود قلب برای پمپاژ خون، بیشتر کار کند ، که می تواند به عملکرد ضعیف قلب منجر شود.

فشار خون بالا همچنین منجر به تصلب شرایین یا تنگی عروق می شود که این موجب حملات قلبی و مغزی می شود.

مطالعه ای بر روی ۹۹۶ داوطلب نشان داد که وقتی آنها با تمرکز مراقبه “مانترا” انجام می دهند ، فشار خون به طور قابل توجهی کاهش می یابد.

این آزمایش در بین داوطلبان مسن و کسانی که قبل از مطالعه فشار خون بیشتری داشتند موثرتر بود.

تا حدی به نظر می رسد که مدیتیشن با شل کردن سیگنالهای عصبی که عملکرد قلب را هماهنگ می کنند ، تنش در رگهای خونی و پاسخ “گریز” که باعث افزایش هوشیاری در موقعیت های استرس زا می شود ، را کنترل می کند.


فشار خون نه تنها در هنگام مدیتیشن ، بلکه با گذشت زمان در افرادی که مرتبا مدیتیشن می کنند نیز کاهش می یابد. این می تواند فشار در قلب و عروق را کاهش دهد و به جلوگیری از بیماری های قلبی کمک کند.

شما می توانید در هرجایی مراقبه کنید.
افراد اشکال مختلف مدیتیشن را انجام می دهند ، که بیشتر آنها به تجهیزات یا فضای خاصی احتیاج ندارند. می توانید روزانه فقط با چند دقیقه تمرین کنید.

اگر می خواهید مراقبه را شروع کنید ، سعی کنید نوعی مراقبه را بر اساس آنچه می خواهید از آن خارج شوید انتخاب کنید.

اگر محیط کار و منزل منظم شما اجازه نمی دهد یک زمان تنها و آرام داشته باشید ، باید در یک کلاس شرکت کنید. این امر همچنین می تواند با ارائه یک انجمن حمایت کننده ، شانس موفقیت شما را بهبود بخشد.

همچنین می توانید چند دقیقه زودتر زنگ ساعت خود را تنظیم کنید تا از وقت ساکت صبح استفاده کنید. این ممکن است به شما کمک کند تا یک عادت مداوم ایجاد کنید و به شما امکان دهد روزتان را مثبت شروع کنید.


اگر می خواهید مدیتیشن را در برنامه روزانه خود بگنجانید ، چند سبک مختلف را امتحان کنید و تمرینات هدایت شونده را در نظر بگیرید تا با یکی از موارد مناسب خود شروع کنید.


مدیتیشن کاری است که همه می توانند برای بهبود سلامت روحی و روانی خود انجام دهند.

شما می توانید این کار را در هر کجا و بدون تجهیزات خاص انجام دهید.

در روش دیگر ، دوره های مراقبه و گروه های پشتیبانی به طور گسترده در دسترس است.

سبک های بسیار متنوعی نیز وجود دارد که هرکدام دارای نقاط قوت و مزایای مختلف هستند.

امتحان کردن یک سبک از مراقبه راهی عالی برای بهبود کیفیت زندگی شما است ، حتی اگر هر روز فقط چند دقیقه وقت دارید.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا